پیش و پس از پروتز دست

انواع مختلفی از پروتز دست وجود دارد که هر یک کارهای مختلفی را به انجام می رسانند و مراقبت از پروتزهای دست نیازمند انجام اقدامات مختلفی است که در نهایت سبب می شود که طول عمر این پروتزها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
در مقاله پیش رو قصد داریم تا در مورد نکاتی که پیش و پس از پروتز دست باید در نظر داشته باشید، اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم.

نکاتی که پیش از انتخاب پروتز دست باید در نظر داشته باشید:
به خاطر داشته باشید که شما قدرت انتخاب دارید.
انتخاب یک پزشک متخصص در زمینه پروتز دست ها تاثیر زیادی بر چگونگی درمان و روند آن دارد. در مورد پزشک و مرکز پزشکی که برای ساخت پروتزهای دست انتخاب می کنید، تحقیق کرده و مرکزی را برای ساخت پروتز دست خود انتخاب کنید که مجهز به آخرین فناوری های موجود در بازار باشد.
از جمله مراحلی که لازم است که فرد آسیب دیده پیش از قرار دادن پروتزهای دست در نظر داشته باشد، آماده سازی عضو قطع شده پیش از قرار گرفتن پروتز روی آن است. در برخی موارد به منظور قرار دادن پروتز روی دست لازم است که جراحی صورت گیرد.
سه نکته وجود دارد که لازم است تا فرد پیش از جراحی از آنها اطلاع داشته باشد که می تواند از طریق پرسش سوالات زیر این ابهامات را برطرف کند:
درد : پس از جراحی فرد آسیب دیده چه میزان دردی را باید انتظار داشته باشد؟ برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت مدیریت درد چیست؟
خطرات: مهم ترین عوارض و خطرات جراحی کدامند؟ چه اقدامات احتیاطی برای به حداقل رساندن این خطرها باید صورت گیرد؟
بهبود : بعد از عمل، بیمار چه مدت نیاز به بستری شدن دارد؟ مراقبت های پس از عمل چگونه خواهد بود؟
فیزیوتراپی پیش از قرار دادن پروتز دست
قرار دادن پروتزهای دست نیاز به تقویت قدرت عضلات و انعطاف پذیری آنها دارد. اولین گام برای پروتز دست ها برگزاری جلسه ای فیزیوتراپی بوده که در این جلسه فیزیوتراپیست به فرد آسیب دیده و اعضای خانواده او، تمرینات به خصوصی را آموزش می دهد.
تمریناتی که توسط فیزیوتراپیست ارائه می شود، به فرد آسیب دیده یا متقاضی پروتز دست، امکان می دهد تا عضلات خود را تقویت کرده و در نتیجه انها را برای قرارگیری پروتزها آماده کند.
بهداشت شخصی و مراقبت از پروتز دست
رعایت بهداشت و مراقبت از پروتزها امری بسیار ضروری محسوب شده و لازم است که افرادی که متقاضی پروتز دست هستند، با نکات لازم آشنا شده و در نهایت آنها را رعایت کنند. اندام یاقی مانده در محفظه پلاستیکی پروتزهای دست، همواره در معرض تعریق قرار دارند. این امر می تواند منبع مناسبی برای رشد باکتری ها و بروز مشکلات پوستی یا بوی نامطبوع باشد.
بنابراین بهتر است که اندام های پوستی به طور منظم با استفاده از مواد پاک کننده تمیز شوند. هر چه پروتزها به مدت طولانی تری مورد استفاده قرار گیرند، امکان اینکه در معرض تعریق قرار داشته باشند، بیشتر خواهد بود.
استفاده از جوراب های ضد تعریق می تواند برای کاهش چنین عوارضی بسیار مفید باشند. این جوراب ها را می توانید با مشورت پزشک تهیه کرده و از آنها استفاده کنید.
پاکسازی روزانه
تمیز کردن اندام باقی مانده به صورت روزانه پس از پوشیدن پروتزهای دست الزامی است. ناحیه مورد نظر را با استفاده از صابون های ضدباکتری خفیف شسته و با آب آن را پاک کنید. در نهایت ناحیه مورد نظر با استفاده حوله تمیز خشک کنید.
اندام خیس را در داخل پروتز قرار ندهید و اجازه دهید که این اندام ها به خوبی خشک شوند. در نهایت در صورت تمایل می توانید از کرم های مرطوب کننده مخصوص این نواحی استفاده کنید.
معاینه
در هنگام استحمام، سطح اندام باقی مانده خود را منظور بررسی آن از جهت وجود هر گونه قرمزی، تورم یا تاول مورد بررسی قرار دهید. این امر برای افرادی که به بیماری های دیابتی یا افرادی که به بیماری های عروقی مبتلا هستند، بسیار ضروری است.
در صورت وجود هرگونه از علائم ذکر شده، پزشک خود را در جریان امور قرار دهید.
مراقبت از سوکت پروتز دست
سوکت بخشی از بدن شماست به همین دلیل باید به صورت روزانه با استفاده از صابون های ضد باکتری تمیز شده و با الکل پاک شود. بسیاری از افراد این کار را به اخر شب موکول می کنند تا زمان کافی برای خشک شدن آنها وجود داشته باشد.
چنانچه سوکت را با الکل پاک کردید، لازم است که آن را با استفاده از دستمال مرطوب پاک کنید تا اثرات ناشی از آن را از بین ببرید چرا که می تواند سبب خشکی پوست گردد.